atelier de cunoastere

Atelier de cunoastere pentru copilul tau – cadoul ideal ce constribuie la dezvoltarea sa armonioasa

“De ce?” este intrebarea copilariei, deoarece copilul descopera cate ceva nou incepand cu prima secunda a vietii sale. In calitate de parinte, sigur sunt multe intrebari la care ai raspuns, dar exista unele la care pur si simplu te blochezi si nu stii ce sa ii zici micutului tau. Dorim sa te scutim de aceste momente jenante si te ajutam sa ii satisfaci curiozitatea printr-un cadou unic: un atelier de cunoastere extrem de util, cu ajutorul caruia acesta descopera lumea inconjuratoare si va renunta la intrebari macar pentru cateva zile. J

Ai un copil mic, mic, intre 3 si 6 ani? Vrei sa vezi exact care ii sunt deprinderile si spre ce anume isi focuseaza atentia? Acest mini atelier de cunoastere de 2 ore te ajuta sa formezi o echipa cu copilasul tau si sa afli ce anume ii place, ce nu ii place, la ce este el bun si ce evita. Construiti cu manutele voastre ceva impreuna si il puteti lua acasa, pentru a va aduce aminte mereu de aceasta experienta. Conteaza foarte mult sa iti faci timp pentru copilul tau si sa iti dai seama ce mic ce isi doreste, ca pe masura ce anii trec sa il ajuti sa isi urmeze pasiunile si sa aiba un traseu armonios in viata.

Tot pentru copilasii intre 3 si 6 ani propunem un atelier de cunoastere mai elevat si ceva mai lung. Sigur o sa oboseasca intreband “de ce?”, dar aici cu siguranta trainerii vor stii mereu raspunsul. Cel mic are parte de 4 sedinte a cate 1,5 ore unde o sa isi foloseasca imaginatia si va incerca ca exploreze la maxim tot ce ii este prezentat. Cursul este structurat ca o aventura in timp si spatiu si se adreseaza gusturilor copilului tau. Daca este curios si vrea sa stie mai multe despre corpul uman, biometrie, culturi straine, constructii sau fenomene, aici incepe sa isi formeze o idee despre ceea ce il inconjoara si peste ceva timp chiar poate aplica informatiile acumulate la acest atelier de cunoastere si de ce nu, schimba lumea in bine.

Il ajutam pe micutul tau sa gandeasca, sa puna intrebari si sa vine el insusi cu raspunsuri, printr-un curs care ii permite sa se dezvolte, sa isi exploreze abilitatile si sa capete siguranta si echilibru in mediul in care traieste impreuna cu tine. Acest atelier de cunoastere vine cu experiente unice, care ii cere atentie si rabdare, dar mai ales il ajuta sa invete sa socializeze, sa imparta cu partenerii lui de joaca. De la 3 ani dorim sa il facem un om in toata regula, ajutandu-l sa gandeasca, sa planifice si sa vina cu un raspuns la intrebarile pe care si le pune. Practic, iti luam “povara” de pe umeri si dupa cele 4 sedinte, tu iti vei intreba copilul anumite lucruri, nu invers. J

Un atelier de cunoastere extrem de interesant, dar adresat copiilor mai mari, cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani, este cel de inginerie. Aici copiii deja stiu ce vor sa faca pe viitor si sunt hotarati sa exploreze stiinta si ingineria prin inventiile lor. Sunt dezvoltate 4 ramuri ale ingineriei: ingineria chimica, ingineria electrica, ingineria mecanica si ingineria civila, iar accentul este pus pe cunoastere si munca in echipa. Daca cel mic iti pune intrebari foarte dificile de genul „de ce miroase ploaia”, „de ce este lipicios lipiciul” sau „de ce se aude fulgerul” inseamna ca el deja percepe evelat anumite informatii si in calitate de parinte trebuie sa il ajuti sa isi extinda orizontul, pentru a intelege lumea din jur. Un modul are 4 sedinte tematice, iar programul este acelasi in functie de grupa aleasa. Sigur pui accent pe dezvoltarea copilului tau si noi iti oferim sansa sa il ajuti sa cunoasca prin joaca si curiozitate secretele stiintei.

Consideram ca este foarte important sa investesti in copilul tau de la o varsta frageda, dar fara sa il supra-aglomerezi cu activitatile pe care le ai in plan pentru el. Copilul trebuie sa aiba timp sa se joace, dar sa se si odihneasca si de aceea propunerile noastre vin ca metode ideale de invatare ce nu fac altceva decat sa il faca mai fericit si mai deschis la aventuri interesante. Asa cum spunea Einstein: „The only source of knowledge is experience”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *