Food and drinks

Atelier de productie branzeturi, cu familia, in Mures

Ai 6 motive sa cumperi aceasta experienta:

  •   Termen de valabilitate 12 luni
  •   Banii inapoi garantat timp de 30 de zile
  •   Poti schimba gratuit experienta timp de 90 de zile
  •   Nu ai costuri ascunse
  •   Ai o experienta de shopping la superlativ
  •   Voucher electronic personalizabil cu mesajul tau
Citeste mai multShow less
250 lei
In stoc
Adauga la wishlist
Descriere

Transforma o zi obisnuita intr-o aventura de neuitat cu familia la Atelierul de Branzeturi din Mures! Intr-un decor idilic, veti avea ocazia sa descoperiti arta prepararii branzeturilor, ghidati de maestri locali pasionati. Experienta este perfecta pentru familiile cu 2 copii. In cadrul atelierului, un parinte si un copil vor invata sa creeze branzeturi delicioase, folosind ingrediente naturale si metode traditionale, in timp ce celalalt parinte si celalalt copil se bucura de o degustare de branzeturi. Aceasta experienta interactiva nu doar ca va intari legaturile de familie, dar va oferi si amintiri pretioase, pline de arome autentice si momente de bucurie. Vino sa petreci timp de calitate alaturi de cei dragi, intr-o atmosfera calda si primitoare!

Aici, laptele se prelucreaza din ferma proprie si este un lapte produs pentru gust, nu pentru cantitate. Vacutele sunt fericite, deoarece sezonul de pimavara-vara si-l petrec in libertate, pe pasune, producand lapte doar din ierburi si mirodenii! Iarna, ele primesc furaje naturale, produse in ferma: fan, lucerna, sfecla furajera si obroc. Calitatea branzei este direct proportionala cu furajarea vacutelor, igiena in timpul mulsului, calitatea laptelui si cu pasiunea cu care producem si ingrijim branzele maturate.

Branza este un produs tipic zonei alpine din Elvetia, Germania si Austria. Cu secole in urma, taranii care ieseau cu vacile pe pasunile alpine, nu aveau zilnic posibilitatea de a cobori laptele in vai. Astfel, au inceput sa produca branza. Cu trecerea timpului evident ca au reusit sa perfectioneze procedeele de productie.

In atelier se produce doar un singur tip de branza maturata, din convingerea ca e mai bine sa ai un produs de al carui calitate esti convins, decat sa ai multe mediocre. Totusi exista o gama larga de sortimente, prin adaugare de mirodenii sau vin, nuci si chilli.

Ce vei face la curs? Te vei pune, pentru cateva ore, in pielea celui care face branza. Astfel, vei participa la procesul de transformare a laptelui in branza proaspata! Intr-un spatiu adecvat pentru astfel de exercitii, te invitam pe tine si prietenii sau colegii tai, in pivnita racoroasa in care se intampla magia.

Atelierul are loc zilnic, cu programare in prealabil, in pivnita fostei parohii evanghelice din Cund, curs la care fiecare participant va face propriile sale 3 roti de branza, pe care le va putea duce acasa.

Exemplu de program (poate fi adaptat):

10:00 – Primirea cursantilor si introducerea acestora in tematica cursului

10:20 – Umplerea cazanelor si inceperea incalzirii laptelui

10:50 – Adaugarea cheagului

11:00 – Degustare de branzeturi

12:00 – Inceperea taierii coagulului, scoaterea in forme si scurgerea casului

13:00 – Incheierea cursului, preluarea casului in forme si cutii, inmanarea retetelor si diplomelor de participare

In urma cursului vei avea totusi suficienta pricepere pentru a produce acasa acest aliment sanatos si gustos. Pe langa cele trei forme pentru branza si cheagul pentru coagulare, vei primi instructiuni si retete care te vor ajuta si acasa, in cazul in care doresti sa repeti experienta.

In timpul cursului te vei bucura de bauturi reci si calde cu alcool sau fara, acidulate sau neacidulate si de o degustare de branzeturi. Brunchul este compus din branzeturile fermei, paine proaspata, legume, zacusca, salate si mezeluri.

La final vei primi:

  • 3 forme mici pentru cas si o cutie pentru transport
  • O sticluta cu cheag natural (50 ml)
  • Instructiuni si retete
  • Diploma

Iti recomandam sa citesti articolul de pe blogul nostru pentru a descoperi avantajele alegerii unui cadou de tip experienta pentru cei dragi.

Detaliile experientei:

  • Locatie: Cund, Mures
  • Workshop interactiv de prelucrare a casului pentru un adult si un copil
  • Degustare de branzeturi pentru un adult si un copil
  • Durata: 3h
  • Cursul se poate desfasura in: romana, maghiara, germana sau engleza
  • Acest curs nu este un curs acreditat de prelucrare a laptelui, diplomele fiind mai degraba formale
  • Atelierul de branzeturi se desfasoara intr-un grup de minimum 10 persoane, organizat de partenerii nostri
  • Experienta pentru 2 adulti si 2 copii

Important de stiut:

  • Experienta este valabila in limita locurilor disponibile (este necesara o rezervare in avans)
  • Voucherul este valabil 12 luni
Citeste mai multShow less
Detalii ale experientei
5446

Fisa tehnica

Cadouri pentru
Copil
EA
EL
Localizare
Mures
Tip experienta
Food and Drinks
Review-uri clienti
Nu exista review-uri

Lasa un review

  • Experienta:
Descrie acesta experienta in cuvinte simple
6 motive sa cumperi de la noi
Experiente ce te-ar putea interesa

Acasa

Contul meu

Language

Meniu

Creeaza acum un cont pentru a putea salva experienta in wishlist.

Contul meu