Ce ne-au invatat despre creativitate marii scriitori romani
Fiecare persoană este unică în felul ei, exact așa cum au fost și marii scriitori, poeți, dramaturgi sau prozatori ai țării noastre.
Unul dintre cei mai iubiți și admirați poeți ai României este, fără doar și poate, Eminescu. Acest geniu al literaturii române, care a fost supranumit “Luceafărul poeziei românești”, este un personaj emblematic pentru țara noastră, care a reușit să stârnească o adevărată revoluție în literatura română.
Mihai Eminescu, pe lângă genialitatea de care a dat dovadă, a fost și un patriot înrăit, iar singurul salut al lui era “Trăiască nația!“.
Printre operele de artă ale acestui geniu al literaturii române se numără adevărate capodopere, precum: “Luceafărul“, “Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie“, “Pe lângă plopii fără soț“, etc.
Studiind operele lui Mihai Eminescu, putem spune că am învățat să iubim, datorită firii lui romantice, am învățat să exprimăm, într-un mod poetic și frumos, dragostea față de țară și față de limba română.
Eminescu este un exemplu de urmat pentru toți cei care iubesc literatura și scrisul. Acesta a dus creativitatea la un alt nivel, deoarece el nu scria, ci picta în versuri. Fiecare trăire, fiecare emoție pe care o simțea, o transforma într-o adevărată operă de artă.
Eminescu este unul dintre poeții români despre care poți scrie la nesfârșit, fără să obosești.
Acum dăm pagina și mergem mai departe către unul dintre prietenii lui Eminescu, mai exact Ion Creangă.
Ion Creangă este o altă comoară pe care literatura română are onoarea de a o avea. Acesta este un clasic al literaturii române clasice, care s-a remarcat datorită operei sale autobiografice, “Amintiri din copilărie“.
Creangă este un maestru al basmelor, al poveștilor și al povestirilor. Cel mai frumos lucru despre acesta este că a reușit, prin creativitate, să împărtășească oamenilor, cele mai frumoase amintiri din copilăria lui.
Fiecare dintre noi a avut o serie de experiențe și de peripeții unice și memorabile în copilărie pe care le putem pune pe hârtie, astfel încât să le transformăm în niște povești ce vor aduce zâmbetul pe chipul cititorilor.
Și tu îți poți transforma poveștile din copilărie, și nu numai, în amintiri ce vor rămâne scrise pentru totdeauna. Creativitatea poate fi lucrată, iar cel mai bun loc unde poți exersa acest lucru este la workshop-ul de scriere creativă pe care Experimentează.ro ți-l propune.
În cadrul workshop-ului vei descoperi metode prin care poți transforma o banală experiență într-o poveste de vis, iar imaginația îți va fi pusă la încercare, într-un mod extrem de frumos.
Nu mai sta pe gânduri și înscrie-te chiar acum la workshop-ul de scriere creativă unde vei învăța cum să scrii povești cu impact.
Fii chiar tu un Ion Creangă al amintirilor din copilăria ta!