Click for more products.
No products were found.

TOP cele mai frumoase chei și canioane din România

by

Peisajele României au fost și sunt în continuare apreciate de turiști, atât de români cât și de cei care vin din străinătate.

Unul dintre motivele pentru care țara noastră este atât de apreciată, pe lângă mare, mănăstiri și Transfăgărășan, este și multitudinea de canioane și chei cu peisaje de vis și trasee pline de aventuri. Află care sunt aceste chei și canioane cu care se mândrește țara noastră, dar și care sunt particularitățile speciale ale acestora.

TOP chei și canioane în județul Brașov

Brașovul este unul dintre cele mai iubite orașe ale țării, iar județul este cunoscut pentru multitudinea de peisaje excepționale și experiențe de neuitat pe trasee cunoscute precum:

Canionul 7 scări

Situat în zona munților Piatra Mare, Canionul 7 Scări este o zonă turistică spectaculoasă, un defileu care prezintă de-a lungul urcării 7 scări aproape verticale, dar și zone de platou unde te poți simți mai în siguranță. Săpat în stâncă, defileul prezintă zone foarte înguste, drept pentru care este o provocare chiar și pentru cei mai experimentați turiști.

Prăpăstiile Zărneștilor

O rezervație naturală declarată protejată, Prăpăstiile Zărneștilor îți oferă posibilitatea de a te bucura de un traseu montan ușor, șerpuit de-a lungul unei văi. În general zona este secetoasă, excepție făcând sezonul ploios, atunci când micile pârâuri ce curg printre stânci cresc în dimensiuni.

Cheile Râșnoavei

TOP cele mai frumoase chei și canioane din România

Foarte aproape de Brașov poți găsi atracția naturală Cheile Râșnoavei, un loc unde te poți bucura de o multitudine de activități, de la drumeții la echitație, camping, tiroliană, bungee jumping sau zbor cu motoparapanta. În plus, te poți bucura de o multitudine de preparate specifice românești, pe care le poți găsi la restaurantele și pensiunile din zonă.

Cheile Grădiștei

O locație deja cunoscută pentru turiști este cea de la Cheile Grădiștei, acolo unde poți experimenta o multitudine de activități precum: cățărări pe panouri special amenajate, drumeții, sporturi și aventuri sau vacanțe pline de adrenalină în doi.

TOP chei și canioane în județul Hunedoara

Poziționat central, ușor spre vestul țării, județul Hunedoara are o multitudine de atracții turistice cu care te îmbie, începând cu Castelul Huniazilor, zonele Prislop și Hațeg și Munții Retezat, adică unele dintre cele mai frumoase peisaje ale României.

Cheile Băniței

TOP cele mai frumoase chei și canioane din România

Cheile Băniței este o rezervație naturală, o zonă deosebit de frumoasă și atrăgătoare prin prisma peisajelor. Traseul include defilee prin zone cu pereți înalți de calcar, iar la finalul traseului poate fi vizitată Cetatea Băniței, cetate dacică încărcată de istorie.

Cheile Jiețului

TOP cele mai frumoase chei și canioane din România

Cheile Jiețului sunt situate la baza munților Parâng și sunt un traseu destul de dificil, stâncos, cu destul de multe zone abrupte. Iarna cascadele capătă pojghițe de gheață, dar chiar și așa turiștii vin aici pentru a escalada și pentru a se bucura de peisaje minunate.

Cheile Crivadiei

TOP cele mai frumoase chei și canioane din România

La Cheile Crivadei te bucuri de un canion spectaculos, care se îngustează în trei zone, iar traseul se face majoritar prin apă, drept pentru care abordarea drumului ar trebui să se facă folosind echipament serios antialunecare. Găsești tot aici o cascadă, dar și culoare de trecere de circa 50 cm, p unde trebuie să te strecori, la propriu.

Cheile Măzii

TOP cele mai frumoase chei și canioane din România

Cheile Măzii sau Cheile Madei, așa cum mai este cunoscută zona, este una dintre ariile protejate de lege, un loc aproape neatins. Zona este de o frumusețe rară, cu văi cu flori și cântec de păsări, cu ape care susură într-un peisaj minunat de vară, dar și cu mici „capcane” pentru turiști neexperimentați. Poți urca aici pe vârful Dosu, iar priveliștea de deasupra, din zona de platou, îți oferă o imagine deosebită a munților.

TOP chei și canioane în județul Harghita

Situat în Estul Transilvaniei, în apropiere de Miercurea Ciuc, orașul cu cele mai mici temperaturi, județul Harghita abundă în chei și canioane pe care le poți vizita, pentru a te bucura de vacanțe pline de adrenalină.

Cheile Bicazului

TOP cele mai frumoase chei și canioane din România

Probabil cea mai cunoscută zonă din județul Harghita este Cheile Bicazului, iar dacă vrei să experimentezi un traseu cu diferite grade de dificultate, pe care nu îl vei uita niciodată, atunci alege provocarea Via Ferrata în zona Parcului Național. Traseul, denumit Astra Galus, nu este cel mai ușor de gestionat, însă panorama este deosebită, iar emoțiil și adrenalina vor fi la cote maxime.

Cheile Bicăjelului

Un traseu deosebit de complex, cu tot felul de schimbări care se succed cu rapiditate pe durata întregului circuit, Cheile Bicăjelului este un obiectiv pe care nu trebuie să îl ratezi. Deși are o distanță relativ scurtă, aici poți experimenta traversări de pârâuri, poduri suspendate și serpentine dificile, care te vor face să simți fiori pe toata durata circuitului.

Cheile Lapoșului

O zonă mai puțin cunoscută și astfel mai puțin populată de turiști, Cheile Lapoșului îți oferă peisaje pitorești și un relief absolut uimitor, total distinct de orice altă zonă a țării. Până la aceste peisaje însă este nevoie să urci pe lespezi de piatră și să treci pe rând pe lângă alei șerpuite și o cascadă a cărui ecou răsună încă de la urcare.

Cheile Cupașului

Un traseu nu foarte dificil, cel de pe Cheile Cupașului poate fi abordat cu ușurință, în timp ce îți permite să te bucuri de o drumeție pe o potecă lată, pe lângă mici cascade ale căror susur te îmbie să te bucuri de relief.

TOP chei și canioane în Caraș- Severin

Al treilea județ ca mărime din țară, Caraș-Severin are o multitudine de obiective turistice de oferit. Morile de la Rudăria, Cheile Nerei sau cascada Bigăr sunt doar câteva dintre obiectivele pe care trebuie să le vizitezi dacă vrei să faci o escapadă la munte în aceste zone.

Cheile Nerei

Dacă vrei să te bucuri de o expediție ca la carte, atunci Cheile Nerei este una dintre cele mai bune opțiuni, mai ales dacă vrei să te bucuri și de aventuri pe apă, nu doar pe stânci. Optează pentru o expediție cu stand up paddle pe Defileul Dunării pe un curs liniștit, acesta fiind un sport derivat din caracteristicile surf-ului, dar care îți va oferi un boost de adrenalină perfect pentru o experiență de neuitat. Seara vei putea înnopta chiar lângă Dunăre, pentru ca a doua zi să o poți lua de la capăt.

Cheile Gârliștei

TOP cele mai frumoase chei și canioane din România

Cheile Gârliștei oferă un traseu pe care îl poți parcurge cu ușurință, iar de-a lungul traseului te bucuri de peisaje extraordinare, marcare de peșteri și porțiuni înalte de ziduri din piatră de natură calcaroasă.

Cheile Feregari

Cheile Feregari reprezintă o porțiune de traseu montan surprinzător, pe care poți descoperi o multitudine de zone abrupte, dar și trasee line, stânci și chei, adică o rețetă perfectă pentru expediția ta într-o zonă de vis.

Cheile Rudăriei

Fiind desemnate obiectiv protejat în România, rezervația Cheile Rudăriei este cunoscută în special pentru morile de apă folosite pentru realizarea făinii. Zona este un loc încărcat de legende vechi și de tradiții, iar traseele sunt provocatoare, cu peisaje care îți taie răsuflarea.

TOP chei și canioane în județul Bihor

Când spui Bihor te gândești la Peștera Urșilor, la Palatul Vulturul Negru și stațiuni balneo-climaterice, însă în același timp gândul îți zboară și la chei și canioane care fac orice aventură mai savuroasă, mai ales dacă ești un împătimit al traseelor montane.

Cheile Galbenei

TOP cele mai frumoase chei și canioane din România

Traseul pe Cheile Galbenei este destul de lung și anevoios, fiind nevoie de o oarecare experiență pentru a-l parcurge. În plus, pe traseu un există surse de apă potabilă, așadar va fi nevoie să ai rezerve la tine, la fel și echipament special de drumeție. Deși traseul poate fi făcut și de copii, este indicat să iei măsuri de precauție, pentru că drumul este alunecos și dificil.

Cheile Sighiștel

Pe parcursul traseului pe Cheile Sighiștel poți vedea tot ce este mai frumos la o drumeție: o mare de verde de arbori, canioane înguste, alei și stânci și cascade superbe, care îți bucură privirea.

TOP chei și canioane în județul Gorj

În județul Gorj pot fi văzute cele mai frumoase priveliști montane din România, dar și izvoare minerale, stațiuni balneoclimaterice, poteci prea puțin pășite, chei, stânci și o mulțime de peșteri.

Cheile Corcoaia

Situate pe Valea cernei, Cheile Corcoaia formează un adevărat labirint sub forma unui șarpe. Un loc încărcat de legende care spun că zeii au locuit aici, Cheile Corcoaia sunt unele dintre cele mai pitorești trasee montane, formate în urma proceselor de rodare a stâncilor de către traseul Cernei.

Cheile Oltețului

TOP cele mai frumoase chei și canioane din România

Un drum forestier, cascade și stânci, acestea sunt elementele care fac din Cheile Oltețului alegerea perfectă pentru aventuri pe trasee montane. În zonă se află și peștera Polovragi, un loc pe care nu vrei să-l ratezi dacă plănuiești o escapadă turistică în județul Gorj.

TOP chei și canioane în județul Dâmbovița

Cei mai mulți turiști iau în calcul vizitarea obiectivelor foarte cunoscute, precu Sfinxul și Babele, însă în județul Dâmbovița există o multitudine de obiective ce nu ar trebui ratate dacă ești pasionat de drumeții.

Cheile Orzei

Un traseu deosebit în munții Bucegi, Cheile Orzei au un farmec aparte, dar și un grad destul de mare de dificultate. Cheile sunt strâmte și dificil de parcurs, iar pereții din calcar sunt impunători și cu adevărat spectaculoși. În aval de cheile Orzei se află și lacul Scropoasa, un alt loc deosebit pe care merită să îl vizitezi.

Cheile Zănoagei

TOP cele mai frumoase chei și canioane din România

Considerat a fi un traseu ușor în orice perioadă a anului, un traseu cu durată scurtă și peisaje care îți taie răsuflarea, Cheile Zănoagei merită cu siguranță să fie inclus pe itinerariul de drumeție dacă te afli în Bucegi. Cheile au o lungime de doar 1 km, însă pe parcursul acestora te vei găsi în situația de a traversa traseul găsind diferite soluții, de la pietre și stânci la podețe din lemn.

Cheile Tătarului

Văile foarte înguste, stâncile și zonele abrupte sunt caracteristicile Cheilor Tătarului, o zonă deosebit de frumoasă și de ofertantă din punct de vedere al peisajelor. În apropiere de Cheile Tătarului poți explora peștera Ialomiței, dar și alte peșteri, chei și izvoare deosebit de frumoase.

TOP chei și canioane în județul Cluj

O zonă în continuă dezvoltare, cu investiții majore mai ales pe infrastructură, județul Cluj păstrează însă zonele naturale, fie ele protejate sau nu prin lege.

Cheile Turzii

Cu siguranță cel mai cunoscut traseu din zona județului Cluj, Cheile Turzii sunt deosebit de ofertante din punct de vedere al aventurilor și experiențelor. O escapadă pe stâncă la Cheile Turzii, cu cățărare și instructor care să te ajute să te bucuri din plin de experiență, poate fi soluția potrivită de petrecere a timpului liber în cuplu sau familie, alături de copii. Dacă simți că vrei mai mult decât o simplă plimbare printre peisaje fabuloase, atunci poți experimenta traseele de cățărare Via Ferrata Din Cheile Turzii, unde vei putea escalada pe stânci ascuțite sub supraveghea soarelui de pe cer și a unui instructor profesionist.

Cheile Tureniului

O aventură specială și un traseu pe firul apei, aceste lucruri te așteaptă dacă decizi să alegi traseul Cheile Tureniului. Având o durată de circa 2 ore, acest traseu îți va permite să explorezi stânci calcaroase și pereți înalți, dar și pârăuri cu apă cristalină și peșteri cunoscute precum Peștera Liliecilor sau Șura Mare.

TOP chei și canioane în județul Argeș

Județul Argeș este foarte ofertant din punct de vedere al atracțiilor turistice, începând cu cetăți vechi și mausolee și până la chei, circuite și trasee care tentează orice împătimit al drumețiilor.

Cheile Dâmbovicioarei

Având o lungime de aproape 2 km, traseul calcaros îți oferă imagini de neuitat și amintiri cu adevărat spectaculoase. Poți parcurge traseul cu mașina sau pe jos, ori chiar cu bicicleta, însă dacă vrei o experiență specială poți alege experiența individuală sau de grup de canyoning în Dâmbovicioara. Simte adrenalina și emoțiile unei experiențe montane inedite care combină cățărarea cu distracția într-un mix perfect pentru petrecerea unei zile pe un traseu montan.

Cheile Brusturet

Un alt traseu pe care îl poți parcurge la pas este cel de pe Cheile Brustureț, o zonă unde vei găsi peisaje deosebite pe care merită să le explorezi. Drumul nu este abrupt ci este îngrijit și adecvat plimbărilor la pas, dificultatea este mică sau medie pe alocuri, iar peisajele sunt superbe indiferent de anotimp.

Cheile Mari ale Dâmboviței

De-a dreptul impunătoare, Cheile Mari ale Dâmboviței îți oferă posibilitatea de a vedea îndeaproape pereți mari de piatră și stânci foarte vechi de-a lungul râului Dâmbovița. Vei rămâne uimit de forța apei care sapă în piatră, de canioanele formate, dar și de pădurile dese, care contribuie la frumusețea peisajului de ansamblu.

Experiences that might interest you
Related articles

Acasa

Language

Menu

Create a free account to use wishlists.

Sign in