Lucruri stiute si nestiute despre cafea, licoarea magica a diminetilor
Daca primul tau gand dimineata este – “ as bea o cafea”, inseamna clar ca esti un iubitor de cafea, cu putine sanse de “recuperare”. Si noi iubim cafeaua si o consideram motorul unei dimineti energice, dar si a unei zile productive. Daca cumva sarim peste cana aburinda de la prima ora, cu siguranta ceva nu o sa mearga bine. Prin urmare, cafeaua este si un token de noroc: o bei si ziua ta este buna, nu o bei, atunci asteapta consecintele faptelor tale.
Ca orice iubitor de cafea care se respecta , este normal sa doresti sa intelegi mai multe despre licoarea magica. Drept urmare, dorim sa te luam intr-un tur plin de istorie, lucruri nestiute, dar si experiente frumoase care sa iti aprinda curiozitatea si sa te faca sa cercetezi mai multe lucruri despre cafea.
“Vinul Arabiei”, asa cum era alintata cafeaua in Antichitate, a parcurs un drum anevoios de prelucrare si perfectionare, pentru ca noi astazi sa avem de unde alege din aproape 50 de feluri de cafea proaspata. Fie ca vorbim despre espresso, latte, mocha, machiatto, cappuccino, frape sau pur si simplu neagra fara zahar, modul in care cafeaua este savurata ii confera aroma deosebita si o ridica la rang de rasfat. Oricum, trebuie sa iei aminte ca pentru un efect maxim de energie, cafeaua trebuie consumata dimineata, intre 9.30 si 11.30. Avem si cateva curiozitati pentru voi, inainte sa incepem sa ne “laudam” cu experientele noastre tematice.
- Cafeaua a fost descoperita de etiopieni in jurul anului 800 d.H.;
- Brazilia este cea mai mare producatoare de cafea din lume;
- Cafeina nu este principalul compus amar din cafea - antioxidantii ii ofera acel gust amar;
- Cafeaua contine mult vitamine, insa majoritatea se pierd prin prajire. Raman insa vitaminele precum B1, B2, B5, dar si mineralele - magneziul si potasiul;
- Cafeaua este a doua cea mai vanduta marfa, dupa petrol;
- Cafeaua este al doilea produs comestibil din lume, după ulei;
- Cafeaua este a doua băutura preferata, după apa;
- Cafeaua decafeinizata contine cafeina. In urma procesului de decofeiniziare, aceasta este eliminata in proportie de doar 97-98%, diferenta ramane in bautura.
- Cafeaua poate ucide daca este consumata in exces, dar trebuie depus putin efort in acest sens, adica o persoana trebuie sa bea in jur de 90 de cani pentru a avea success.
A venit timpul sa iti recomandam cateva super experiente “coffee related” pe care sigur le vei incerca cat de curand. Sunt extrem de interesante, sustinute de oameni pasionati, care iti vor insufla si tie pasiunea lor.
Coffee Safari – o experienta bine documentata si argumentata, cu multe informatii interesante. Daca iubesti cafeaua sau pur si simplu te pasioneaza istoricul sau, te invitam sa parcurgi o calatorie fascinanta in lumea cafelei, ca un intro in acest domeniu. Poarta o conversatia de la pasionat la pasionat si vezi ce iese. Invata sa deosebesti soiurile de cafea si intra in tainele acesteia incet, incet. De la gust, miros, textura, aspect si momente marcante din evolutia sa, totul este parcurs de catre maestrii pasionati de cafea, care isi starnesc curiozitatea si te ajuta sa te dezvolti intr-un domeniu care te pasioneaza.
Self-made coffee– o super experienta pe care o recomandam oricui, indiferent daca iubeste cafeaua sau nu. Dupa ce ai parcurs partea teoretica, este musai sa o incerci si pe cea practica. Sigur ai o cafea preferata si vrei sa inveti sa o prepari si tu acasa. Acum ai sansa sa o reproduci intr-un mod fidel, poate chiar mai bine decat originalul. Ti se pun la dispozitie echipamente de ultima generatie si esti gata sa te bucuri alaturi de oameni talentati, pasionati de cafea ca si tine. La final, o cafea iti va purta numele, un mare motiv de mandrie, spunem noi.