femeii

Luna Martie – luna femeii

Chiar daca 8 martie a trecut, dorim sa dedicam intreaga luna femeii si sa incercam sa gasim cuvintele potrivite pentru a evidentia despre unicitatea acesteia. In orice domeniu posibil, femeia a reusit sa exceleze, sa fie un exemplu pentru altii si sa demonstreze pentru a mia oara ca poate sa fie egala barbatului, de multe ori chiar mai buna. 🙂

Dorim sa va vorbim in continuare despre 5 femei care ne-au inspirat prin faptele lor sa fim mai buni, sa luptam, sa lasam prejudecatile deoparte si sa visam. Sper sa va placa recomandarile noastre si va rugam sa fiti atenti la domeniile vaste in care acestea au avut un cuvant important de spus, pentru ca rolul lor marcant va ramane mereu inscris in istorie.

Cleopatra – istorie

99% din populatie a auzit macar o data in viata despre povestea Cleopatrei si despre rolul important pe care aceasta l-a avut in istoria Egiptului. A preluat puterea la 18 ani cu ajutorul lui Cezar, care a fost impresionat de curajul si indrazneala ei. Atunci, tronul Egiptului era adjudecat atat de Cleopatra, cat si de fratele ei, Ptolemeu al XIII-lea, insa fiind femeie, a fost alungata din palat. Cezar a luat-o de sotie si au devenit unul dintre cele mai rasunatoare cupluri ale acelei perioade. Regina este putin spus pentru acest nume rasunator! Cleopatra a fost ultimul faraon al Egiptului Antic, o femeie cu spirit de sacrificiu, cu sange de politician, cu iubire enorma fata de familie si popor dar si cu un curaj care a facut-o un adversar de temut.

Jane Austen – literatura

Iubitorii de carti rezoneaza intens cu aceasta autoare, fiind un nume de marca pentru literatura engleza. Iubea teatrul si literatura, insa ura viata sociala, locul sau preferat fiind biblioteca tatalui sau unde statea toata ziua cu nasul in carte. Se implica extrem de mult in viata personajelor sale si le insufla dorintele sale. Toate in afara de una: casatoria. Asa cum bine stiti, in aproape toate cartile sale, personajele principale feminine isi doresc barbatul perfect. Jane nu a considerat asa, viata ei era perfecta asa cum si-o creionase, cu foile galbene si pana de scris. Totul era o sursa de inspiratie, de la barfele servitoarelor, pana la interactiunea oamenilor de la piata. Asternea pe hartie ce auzea si isi incepea povestea.

Marie Curie – stiinta

Atunci cand societatea nu iti permite sa iti indeplinesti visul, fugi spre locuri mai bune in speranta unei alte sanse. Asa a facut si Marie Curie, care a fugit din Polonia in Franta sa studieze la Sorbona, universitatea care accepta inscrieri din partea fetelor. Aici si-a inceput fascinanta cariera care i-au adus 2 premii Nobel si un renume la nivel mondial. Pasiunea ei pentru metale si magneti au permis stiintei sa se dezvolte intr-un ritm accelerat si Marie Curie a devenit un pilon de baza in lupta impotriva cancerului. Impreuna cu sotul ei au descoperit doua elemente radioactive noi: poloniul si radiu. Ce este impresionant este gradul de implicare pe care Marie il aducea stiintei sale. Toate caietele si instrumentele pe care aceasta le-a folosit in cercetari sunt si acum radioactive, fiind nevoie de costume speciale pentru a le folosi.

Michelle Obama – politica

Poate cel mai actual nume din lista noastra, Michelle este o personalitate marcanta a istoriei SUA, fiind cea dintai prima doamna de culoarea. Ce ne invata Michelle? Sa invatam, sa ne perfectionam si sa muncim mult pentru ceea ce ne dorim. Absolventa de Harvard si avocata, aceasta a muncit mereu pana la sacrificiu pentru a demonstra ca poate mai mult. Chiar daca multi ii spuneau ca nu va reusi din cauza culorii pielii, Michelle le-a demonstrat tuturor ca se inseala. L-a cunoscut pe Barack Obama la firma unde lucra, s-au indragostit si l-a incurajat in tot ceea ce si-a propus, devenind astazi un cuplu model pentru orice generatie.

Nadia Comaneci- sport

Cel mai rasunator nume din sportul romanesc este fara indoiala gimnasta Nadia, care la varsta de 14 ani a obtinut prima nota de 10 la Jocurile Olimpice de la Montreal. Antrenata de mica de Bela Karolyi si supusa antrenamentelor istovitoare, Nadia nu s-a plans. Iubea sportul si isi dorea sa arate intregii lumi acest lucru. Doar ca “lumea” sa era limitata din cauza regimului in care s-a nascut. Asa ca a hotarat sa devina o femeie libera si sa lupte pentru acest drept. A fugit din Romania, a ajuns in SUA ca refugiat, unde si-a intemeiat o familie si a promovat intens sportul pe care il iubea. A demonstrat unei lumi intregi ca libertatea este un drept cu care te nasti si pe care nimeni nu ti-l poate lua.

Descoperă în secțiunea Cadouri pentru EA, experiențe inedite pentru femei puternice, curajoase, sensibile și ambițioase!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *