sărbătoare

Cum se sărbătorește iubirea pe Glob? – I

Astăzi vom vorbi despre tradiţiile spaniole.
Cu atmosfera ei romantică, Spania este înfloritoare şi plină de frumuseţe în toate cele 365 de zile ale anului. Preferată de turişti pentru comorile arhitecturale, preparatele din fructe de mare şi vinurile de cea mai înaltă calitate, Spania are o multitudine de festivaluri şi sărbători, fascinante prin culori şi diversitate. ???

 

Printre aceste festivaluri regăsim două sărbători ale dragostei:
?Pe 23 aprilie, de Ziua Sfântului Gheorghe sau ziua națională a lui La Diada de Sant Jordi, în Barcelona și întreaga Catalonie, cuplurile îşi serbează dragostea.
Cunoscută şi sub numele de „El Dia de la Rosa” sau „El Dia del Llibre”, evenimentul păstrează tradiţia dăruirii de flori şi cărţi, de aici şi cunoscuta zicală catalană „Una rosa per l’amor i un llibre per sempre”(Un trandafir pentru dragoste și o carte pentru totdeauna).??
În această perioadă a anului pieţele publice sunt aduse la viaţă de artişti, tarabe cu flori, iar magazinele şi cafenelele organizează lecturi şi sesiuni de muzică live.??
Este și ziua în care Palau de la Generalitat din Barcelona își deschide porțile către public.?

sărbătoare

?Pentru oamenii din Valencia, cea mai romantică zi a anului este 9 octombrie, când se celebrează Ziua Sfântului Dionisie (Sant Dionysius), cunoscut local ca sfântul patron al îndrăgostiţilor. ?
Sărbătoare este marcată de parade de costume colorate şi festivaluri de muzică, dans, teatru şi pictură, care se desfășoară în pieţele principale ale fiecărui oraș și sat. ??
Ca semn de iubire şi apreciere bărbaţii oferă femeilor Mocadora (Mocaorà). Macadora este un desert tradiţional constând în figurine de marţipan, realizat de patiseri locali, înfăşurate elegant într-o bucată de mătase. ??

marzipan

 

Seria de curiozităţi despre zilelele iubirii va continua cu o nouă sărbătoare dintr-o ţară de pe continentul asiatic. Până atunci ne puteţi scrie despre festivaluri inedite descoperite în călătoriile voastre.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *