Click for more products.
No products were found.

Pofteste la o cafea aburinda preparata chiar de tine la standarde profesionale

O sursa necunoscuta dar extrem de inspirata afirma ca “In a opta zi, Dumnezeu a creat cafeaua”. Ridicata la rang de arta, o placere deosebita si un moment de relaxare sublim, cafeaua aburinda este savurata, in medie, de 2,25 miliarde de oameni pe zi.

“Vinul Arabiei”, asa cum era denumita cafeaua in Antichitate, aceasta a parcurs un drum lung de prelucrare si perfectionare, pentru ca noi astazi sa avem de unde sa alegem din aproape 30 de feluri de cafea proaspata. Fie ca iti place espresso, latte, mocha, machiatto, cappuccino, frape sau pur si simplu neagra fara zahar, modul in care cafeaua este savurata inseamna totul. Iubitorii de cafea au ritualurile lor si acestea nu trebuie intrerupte sau modificate, pentru ca altfel magia dispare. Oricum, trebuie sa iei aminte ca pentru un efect maxim de energie, cafeaua trebuie consumata dimineata, intre 9.30 si 11.30. Nu spune nimeni ca in afara acestui interval cafeaua are alt gust, dar aparent o savurezi mai bine atunci si ai mai mult spor in ziua respectiva.

Stiu ca esti un avid al consumului de cafea si de aceea sunt aici sa iti dau cateva idei ce sigur te vor incanta si care te vor ajuta sa iti maresti cunostintele in acest domeniu. Ce fan al acestei bauturi te consideri daca nu ai parte de experiente unice in ceea ce o priveste? Cum sigur ai si prieteni care impartasesc aceeasi pasiune, acum este momentul sa ii chemi in cea mai tare aventura a cafelei ever? Exista mai multe variante, care se vor inscrie lejer in top 10 momente unice din viata.

Iti propun pentru inceput o calatorie foarte interesanta in lumea cafelei, ca un intro in acest domeniu ce sigur pasioneaza multa lume. Daca tot iubesti sa bei cafea, trebuie sa stii curiozitati si aspecte importante din istoria sa. De la gust, miros, textura, aspect si momente marcante din evolutia sa, totul este parcurs de catre maestrii pasionati de cafea, care reusesc sa te inspire cu informatiile pe care ti le transmit.

Dupa ce ai parcurs aceasta experienta si consideri ca ai un background solid, ridicam putin nivelul si trecem la partea practica. Stii cafeaua pe care o bei in cafenelele preferate si pe care ai incercat de multe ori sa o prepari acasa dar parca tot ii lipseste ceva? Acum ai sansa sa o reproduci intr-un mod fidel, poate chiar mai bine decat originalul. Ai tot ce iti trebuie la indemana si in timp record ai obtinut cafeaua dorita preparata chiar de mana ta. Ti se pun la dispozitie echipamente profi si te bucuri alaturi de oameni talentati, pasionati de cafea ca si tine. La final, o cafea iti va purta numele.

Ai bifat istoricul cafelei, cafeaua preparata cu indemanare si cu fortele tale, iar acum urmeaza piesa de rezistenta, experienta unui barista. Stiu ca de multe ori te uitai admirativ la oamenii din spatele barului care iti preparau cu maiestrie cafeaua preferata si iti doreai sa inveti si tu sa faci acelasi lucru. Ai cunoscut multe obstacole in realizarea visului pentru ca nu ai experienta, nici talent, nu stii sa folosesti ustensilele, deci esti sigur ca rezultatul o sa fie groaznic. Eh bine, acum dorinta ta nu o sa mai fie un vis, pentru ca te ajutam sa ti-l indeplinesti. Iti punem la dispozitie locatia, cafeaua, echipamentele, profesorii potriviti, cateva tips and tricks si esti gata. Tu doar trebuie sa vii cu entuziasmul, dorinta de a invata si un gram de rabdare, pentru ca orice arta are nevoie de timp pentru a se perfectiona.

Ca o gluma de final, recomand sa nu mai pleci urechea catre oamenii care iti spun tot timpul ca bei prea multa cafea. Ca raspuns, te rog sa le spui ca viata ta va fi in pericol doar atunci cand vei bea zilnic, aproximativ 70 de cafele. Atata timp cat esti in “zona sigura”, esti ok?

Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.
Experiences that might interest you
Related articles

Acasa

Language

Menu

Create a free account to use wishlists.

Sign in