Click for more products.
No products were found.

Trasee montane Munții Bucegi pe grade de dificultate

by

Dacă ești un împătimit al traseelor montane și te simți în largul tău în echipament, printre peisaje de vis pe munte, atunci cu siguranță ești și în căutarea unor noi experiențe pline de adrenalină și suspans.

Unele dintre acele trasee montane pe care le poți aborda dacă vrei să te bucuri de răcoarea și frumusețea munților sunt cele din Munții Bucegi, iar despre acestea discutăm în cele ce urmează, în funcție de gradul lor de dificultate.

Top Trasee montane din Munții Bucegi

Vara este anotimpul preferat de către iubitorii de munte deoarece peisajele sunt spectaculoase, iar temperaturile sunt perfecte pentru a explora noi senzații tari. În plus, în Bucegi poți experimenta și o multitudine de lucruri noi, cum ar fi să zbori cu avionul din Piatra Craiului deasupra Platoului Bucegi, experiență de care să te bucuri împreună cu partenerul sau cu prietenii tăi.

O escapadă la munte este motivul perfect pentru a fugi pentru un weekend departe de aglomerația orașelor sau chiar pentru o binemeritată vacanță din care să te întorci cu bateriile încărcate. În Munții Bucegi există o multitudine de trasee montane care te așteaptă să le descoperi, construindu-ți astfel noi amintiri de care să te bucuri pentru o viață.

Pe lângă aceste amintiri vei descoperi și frumusețea celor mai cunoscute trasee montane Bucegi, precum Valea Cerbului, Valea Jepilor Mici sau Valea Ialomiței.

Trasee Munții Bucegi cu plecare din Sinaia

Trasee montane Munții Bucegi pe grade de dificultate

Sinaia este un punct central în ceea ce privește deschiderea spre traseele montane, aceasta fiind o destinație preferată de către cei mai mulți dintre turiști. Traseele turistice Sinaia sunt diverse și pot fi interconectate, pentru a-ți permite să vezi cât mai mult din frumusețea muntelui. Iată câteva trasee din Sinaia pe care le poți aborda cu ușurință.

Sinaia - Cabana Vârful cu Dor - Cabana Peștera Ialomiței

Traseul are o durată de circa 6-7 ore la urcare, cu o durată ușor mai mică la coborâre, dar această durată este dependentă și de condițiile meteo. Traseul începe din Sinaia, la o distanță de circa 40 de minute de gară, în zona cabanei Furnica. Traseul include poieni și păduri, după care vei ajunge în punctul La Lac. De acolo, în urcare se parcurg circa 15 minute până la ieșirea pe platou Vârful cu Dor. De aici mai urmează o porțiune de urcuș și porțiuni de coborâș până la Cabana Peștera Ialomiței. Traseul poate fi împărțit în două trasee, respectiv Sinaia- Cabana Vârful cu Dor, circa 3 ore de mers, respectiv Cabana Vârful cu Dor- Peștera Ialomiței, cu o durată de circa 2-3 ore. Traseul are o dificultate medie și nu pune probleme majore, însă nu uita să fii bine echipat.

Sinaia - Cabana Piatra Arsă - Cabana Peștera Ialomiței

Un alt traseu în Munții Bucegi pe care îl poți aborda mai ales în perioada verii este Sinaia- Cabana Peștera Ialomiței, cu punct comun la Cabana Piatra Arsă. Traseul poate fi împățit în două trasee cu durată variabilă și anume: Sinaia- Cabana Piatra Arsă, care are o durată de circa 3-3.5 ore, cu plecare din strada Furnica Sinaia și Cabana Piatra Arsă - Cabana Peștera Ialomiței, cu o durată de circa 2 ore. Traseul are o dificultate medie și îți oferă ocazia să te bucuri de frumusețea excepțională a peisajelor montane din această zonă și de o drumeție în Sinaia pe care nu o vei uita.

Sinaia - Cabana Piatra Arsă - Cabana Babele - Cabana Omu

Un traseu deosebit, care îți oferă posibilitatea de a te bucura de peisaje de vis, traseul Sinaia- Cabana Omu are o durată de circa 8 ore dacă este realizat cap-coadă, însă el poate fi scindat în mai multe trasee mai mici cu scurte popasuri. Primul traseu este Sinaia- Cabana Arsă, cu o durată de circa 3 ore- 3 ore și jumătate, de unde poți vedea platoul Bucegilor și Valea Jerpii Mari. De aici poți merge pe traseul Cabana Piatra Arsă - Cabana Babele, un traseu mediu ca dificultate, de circa o oră jumătate. Ulterior de la Cabana Babele poți urca spre Cabana Omu, un traseu de circa 2 ore jumătate. dacă vrei să te bucuri de o experiență fabuloasă și de o vedere panoramică pe care nu o vei uita niciodată, atunci vei putea să zbori cu avionul deasupra vârfului Omu, un zbor de 60 de minute cu adevărat spectaculos.

Trasee Munții Bucegi cu plecare din Bușteni

Trasee montane Munții Bucegi pe grade de dificultate

Pe lângă traseele cu plecare din Sinaia, mai există și o serie de trasee care pleacă din Bușteni și care de asemenea îți oferă o multitudine de imagini spectaculoase ale frumuseților montane. Iată câteva trasee Bușteni pe care merită să le încerci și care te vor face să îți fie mereu dor de munte și de Bușteni.

Bușteni - Drumul Urlătorilor - Canton Jepi - Cabana Piatra Arsă

Traseul total, cu o durată de circa 8 ore duce până la Cabana Omu, însă până la Cabana Piatra Arsă poți scinda traseul în trasee mai mici: Bușteni- Canton Jepi (circa 4 ore), Canton Jepi- Cabana Piatra Arsă (circa 30 de minute). Traseul este unul cu o dificultate medie (unui dintre acele trasee ușoare Bușteni), iar până la Cabana Piatra Arsă din Bușteni faci cam 5 ore.

Bușteni - Valea Jepilor - Cabana Caraiman - Cabana Babele - Cabana Peștera Ialomiței

Acest traseu este unul dificil, cu o durată de circa 6 ore, necesitând un plus de atenție mai ales pentru persoanele mai puțin experimentate. Traseul poate fi împărțit în mai multe segmente, pentru a ușura urcarea spre Cabana Peștera Ialomiței. Primul traseu poate fi traseul Bușteni - Valea Jepilor - Cabana Caraiman (circa 4 ore), urmat de traseul Cabana Caraiman- Cabana Babele (circa 30 de minute), iar în final Cabana Babele- Cabana Peștera Ialomiței (circa 1-2 ore).

Bușteni - Poiana Costilei - Poiana Văii Cerbului - Pichetul Roșu - Cabana Mălăești

Acest traseu este unul cu dificultate medie, iar durata acestuia este de aproximativ 7 ore. Împărțirea traseului se poate face astfel: traseul Busteni - Munticel - Poiana Costilei - Poiana Vaii Cerbului, cu o durată de circa 2 ore și jumătate, cu plecare de la Gara Bușteni, traseul Poiana Văii Cerbului- Pichetul Roșu, cu o durată de circa o oră jumătate și în final traseul Pichetul Roșu - Cabana Mălăești, cu o durată de circa 2 ore- 2 ore jumătate.

Bușteni - Plaiul Fânului - Poiana Costilei - Valea Cerbului - Cabana Omu

Acest traseu este unul dintre cele mai dificile, cu o durată la urcare de circa 7 ore și aproximativ 6 ore la coborâre. Poți împărți traseul în două porțiuni, mai exact: traseul Bușteni - Plaiul Fânului - Poiana Costilei - Poiana Văii Cerbului, cu o durată de 2 ore și plecare din zona Gării Bușteni, iar mai apoi traseul Valea Cerbului - Cabana Omu.

Bușteni - Cabana Gura Diham - Cabana Poiana Izvoarelor - Pichetul Roșu - Vârful Bucșoi - Cabana Omu

Un traseu lung, cu dificultate medie, acest traseu îți oferă posibilitatea să te bucuri de peisaje deosebite și de adrenalină pe întreaga sa durată. Plecarea se face din zona gării Bușteni, distanța până la începerea efectivă a traseului fiind de aproximativ o oră. Pentru că traseul însumează puțin peste 8 ore, poți aborda întinderea pe mai multe trasee mai mici: traseul Bușteni- Cabana Gura Diham (circa 1-1.5 ore), traseul Cabana Gura Diham - Cabana Poiana Izvoarelor (circa 1-1.5 ore), traseul Cabana Poiana Izvoarelor- Pichetul Roșu (circa 15 minute) pentru ca ulterior să urci spre Vârful Bucșoi și Cabana Omu.

Bușteni - Cabana Gura Diham - Cabana Diham

Un traseu relativ scurt, mediu ca dificultate, traseul Bușteni- Cabana Diham se poate împărți în două trasee a câte circa o oră și jumătate fiecare: Bușteni- Cabana Gura Diham și traseul Cabana Gura Diham- Cabana Diham. Traseul este relativ simplu, care urmează șoseaua până la a ajunge la Cabana Diham.

Trasee Munții Bucegi cu plecare din Predeal

Trasee montane Munții Bucegi pe grade de dificultate

Frumusețea Bucegilor poate fi observată de pe mai multe trasee, unele dintre acestea chiar fiind întrepătrunse pe unele zone. Desigur însă, fiecare traseu aduce propriile provocări și frumuseți și de aceea este recomandat să testezi variantele pentru a te bucura de ceea ce îți oferă fiecare. Astfel, pe lângă plecările din Sinaia și Bușteni, mai există trasee turistice care pleacă și din Predeal, iar despre acestea discutăm în cele ce urmează.

Predeal - Șaua Baiului - Cabana Poiana Izvoarelor

Un traseu munte accesibil în tot timpul anului, traseul Predeal- Șaua Baiului - Cabana Poiana Izvoarelor poate fi abordat individual sau împărțit în două trasee separate cu popas la Șaua Baiului. Traseul are o dificultate medie și durează în medie circa 3 ore.

Predeal - Sipote - Cabana Diham - Pichetul Roșu

De asemenea un traseu cu dificultate medie, acest traseu poate fi abordat în circa 4-5 ore și poate fi împărțit în două trasee mai mici. Pe de o parte poți urca pe traseul Predeal- Șipote- Cabana Diham, drum de circa 3 ore jumătate, pentru ca de la Cabana Diham să mergi spre Pichetul Roșu, traseu cu durată de circa o oră- o oră jumătate.

Trasee Munții Bucegi cu plecare din Râșnov

Trasee montane Munții Bucegi pe grade de dificultate

Râșnov este una dintre zonele care permite turiștilor să își stabilească un punct de plecare accesibil pentru trasee Bucegi, dar și un loc încărcat de o frumusețe aparte, grație poziționării geografice. Iată câteva trasee ușoare munte cu plecare din Râșnov.

Râșnov - Cabana Mălăiești - Cabana Omu

Traseul Râșnov Cabana Omu se parcurge în circa 7 ore, cu plecare din Râșnov spre direcția sud Râul Mare. Traseul poate fi împărțit în trasee cu durată mai mică, adică traseul Râșnov- Cabana Mălăiești, cu o durată de circa 4-5 ore, respectiv traseul Cabana Mălăiești - Cabana Omu, drum de circa 2 ore.

Trasee Munții Bucegi cu plecare din Bran

Trasee montane Munții Bucegi pe grade de dificultate

De pe harta obiective turistice Bușteni nu puteau lipsi nici traseele cu plecare din Bran, în special cele care includ și popasuri în Valea Gaura, Valea Ciubotea, Poarta sau Cabana Omu.

Bran - Poarta - Ciubotea - Cabana Omu

Traseul este unul cu o lungime de circa 7 ore și urmează firul Văii Poarta până la Podișul Oprișului. Urcarea se face spre Poiana Ciubotei de Jos, Poiana Ciubotei de Sus și Valea Ciubotei. Traseul continuă cu zone de creastă până la Cabana Omu. Traseul nu este unul cu dificultate foarte mare, însă sunt necesare măsuri de precauție.

Bran - Poarta - Valea Gaura - Cabana Omu

Traseul Bran - Poarta - Valea Gaura - Cabana Omu este un traseu mediu spre dificil, dificultatea fiind dată de diferențele de nivel și de durata parcurgerii traseului. Durata cap-coadă a traseului este de circa 9 ore, așadar este important să fii pregătit din punct de vedere fizic pentru provocare. Împărțirea traseului se poate face în puncte de acces: traseu Bran - Poarta - intrarea în Valea Gaura (circa 1.5 - 2 ore), traseu Valea Gaura- urcarea spre Cabana Omu (circa 5-6 ore).

Bran - Simon - Șaua Strunga - Cabana Peștera

Acest traseu este unul cu dificultate medie, cu o durată de circa 7-8 ore, ce poate fi împărțit în traseele: Bran-Simon- Șaua Strunga (circa 5-6 ore) și traseul Șaua Strunga- Cabana Peștera (circa 2 ore).

Trasee Munții Bucegi cu plecare din Pietroșița

Spre Pietroșița poți ajunge atât pe rute cu mașina, cât și cu trenul (CFR), iar de aici poți alege unul dintre cele mai cunoscute și abordate trasee montane.

Pietroșița - Dobrești - Cabana Scropoasa - Cabana Bolboci - Cabana Peștera - Cabana Omu

Traseul nu are o dificultate foarte mare însă drumul este destul de lung pentru întreg traseul, necesitând o zi pentru abordare. Plecarea se face din gara Pietroșița și poți împărți traseul în:

  • Pietroșița - Dobrești - Cabana Scropoasa - Cabana Bolboci- durată de circa 8 ore total, cu parcurgerea în 5 ore a distanței Pietroșița - Dobrești și 3 ore porțiunea Dobroești- Bolboci. Pe drumul spre Dobroești vei trece pe lângă Cabana Cheile Zănoagei, iar în drum spre Bolboci vei vedea Cheile Mari ale Tãtarului.
  • Traseu Cabana Peștera- Cabana Omu- un traseu de circa 3 ore, cu serpentine și zone de urcare abruptă, dar care îți oferă ocazia să vezi Cascada Obârșiei, Vf. Gãvanele și Babele.

Traseele montane îți pot oferi adrenalina de care ai nevoie, dar și senzația de descoperire a naturii cu frumusețile sale. Muntele te așteaptă cu aventuri în fiecare sezon, iar Munții Bucegi sunt cunoscuți pentru afluxul de turiști și montaniarzi care circulă pe trasee cu precădere în timpul sezonului cald. Alege să trăiești o experiență fascinanță pe cele mai cunoscute trasee de munte din Bucegi și construiește-ți amintiri pentru o viață.

Tag: Travel, Turisn
Experiences that might interest you
(0)
1.559 RON
You have 6 reasons to buy this experience: Shelf life 12 months Money back guaranteed for 30 days You can change the experience for free within 90 days No hidden costs You have a superlative shopping...
Related articles

Acasa

Language

Menu

Create a free account to use wishlists.

Sign in